Mejlserver11527580-computer.jpg

Kommunikationens hjärta

Mejlservern utgör idag knutpunkten för digital kommunikation. Ofta är det också samma server som har hand om er kalender, konferensrumsbokning samt kontakter eller inbjudningar till videokonferenser. Tenka IT support administrerar ny eller befintlig mejl server.

Olika mejlservrar

Microsofts Exchange med Outlook på avändarsidan är den mest använda lösningen. Googles GMail är trots sin storlek fortfarande en utmanare. Detta till trots är GMail inte alls sämre men är dock annorlunda. Företag som väljer GMail finner ofta att det inbygga spamfiltret fungerar bra redan från första dagen. Å andra sidan finner tidigare Outlookanvändare användargränssnittet svårt att förstå. Ring oss på 08-322506 så hjälper vi er att välja.

Microsofts Exchange server med Outlook

Microsoft Exchange med Outlook är är fortfarande de som sätter standarden för vad man förväntar sig av en mejlsever och mejklient. Här kan ni nå era kontaker, kalendrar och naturligtvis mejl. Jobbar ni med Windowsdatorer och Microsoft Office kan ni med fördel välja Exchange som er mejlserverlösning

Googles Gmail

Gmail är trots sin storhet fortfarande en utmanare. Härifrån härstammar också många av de ideer som idag känns självklara. Gmail erbjuds också som gratisversion som uppfyller de flestas behov. Gmail är lite pionjärernas val och det medför också vissa fördelar. Mer >>

Sendmail, Dovecot, Spamassassin och andra open source-lösningar

Open source mjukvara som Sendmail, Dovecot(IMAP-server) och antivirusfiltret Spamassassin används oftast i större lösningar. Mjukvaran är specialicerad och helt gratis och klarar oftast sins uppgifter bättre och snabbare än motsvarande betallösningar. Specialiceringen är dock också det som är dess svaghet när det gäller normalstora företag. Det finns t.ex. ingen färdig lösning för att dela kontakter och kalendrar.

Ring oss - 08-322506

eller skriv dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.